عروس هلندی

چرا پرهای عروس هلندی میریزد؟ (7 دلیل اصلی)

به دنبال چرایی ریزش پر عروس هلندی هستید؟ از علت ریزش پر سر عروس هلندی اطلاعی ندارید؟ از اینکه چگونه جلوی پرریزی عروس هلندی را بگیریم بی خبرید؟ آشنایی با داروی تقویت پر عروس هلندی ندارید؟ پس با ما تا انتهای این نوشته از اندیشه سبز همراه باشید تا در رابطه با علل پرریزی عروس هلندی اطلاعات دقیقی ارائه شود.

نشانه های پرریزی عروس هلندی

شما می توانید از طریق موارد ذکر شده در ادامه به پرریزی پرنده خود پی ببرید که عبارتند از:

  • قسمت صورت و سر پرنده دارای ریشه های جدید پر در حال رشد است.
  • پرهای زیادی در قفس به چشم می خورد.
  • بی اشتهایی در پرنده نمود پیدا می کند.
  • عدم آوازخوانی.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با پرواز کردن عروس هلندی بر روی لینک مقابل کلیک کنید، آموزش پرواز به عروس هلندی.

علت پرریزی عروس هلندی چیست؟

پرریزی عروس هلندی می تواند دلایل متعددی داشته باشد که در ادامه به تفصیل به توضیح هر یک از این موارد پرداخته شده است که عبارتند از:

پرریزی طبیعی عروس هلندی

اغلب در سنین 7 الی 10 ماهگی عروس هلندی ها دچار اولین پرریزی خود می شوند  که در اصطلاح به آن تولک گفته می شود و ممکن است حدود یک ماه این دوران ادامه یابد. بهتر است بدانید  که در یک چنین مواقعی پرنده در کنار پرریزی شدید دچار بی حالی و بی اشتهایی نیز می شود.

بنابراین شما به عنوان پرورش دهنده باید توجه ویژه ای به تغذیه پرنده در دوران تولک داشته باشید تا انواع ویتامین ها، مواد معدنی و .. را به خوبی دریافت کند.

نکته: چنانچه املاح معدنی و کلسیم و ویتامین پرنده در تغذیه مصرفی وجود نداشته باشد پرهای جدید پرنده از کیفیت مناسبی برخوردار نبوده و کم تراکم و رنگ پریده خواهد بود.

کمبود مواد مغذی در جیره غذایی

تغذیه عروس هلندی باید شامل انواع مواد معدنی، ویتامین ها، کلسیم و … باشد در غیر این صورت با کمبود شدید تغذیه ای مواجه شده و منجر به پرریزی پرنده خواهد شد. لازم  به ذکر است در کنار غذای مخصوص عروس هلندی باید از میوه ها و سبزیجات نیز استفاده کنید. همچنین تغذیه پرنده را محدود به یک نوع دان نکنید که در این صورت با پرریزی شدید مواجه خواهد شد.

نکته: توجه داشته باشید که به هیچ وجه تغذیه عروس هلندی را به صورت آنی تغییر ندهید که در این صورت نیز دچار پرریزی خواهد شد.

استرس

یکی از اصلی ترین عواملی که نقش موثر در پرریزی عروس هلندی دارد استرس می باشد. چنانچه قفس پرنده را در محیطی که رفت و آمد افراد زیاد است و یا سر و صدای زیادی در محیط اطراف آنها وجود دارد قرار داده اید پرنده دچار استرس خواهد شد.

نکته: لازم به ذکر است تغییر ناگهانی رژیم غذایی، کمبود خواب،  ترس شبانه، مطلوب نبودن دمای محیط قرار گیری و … همگی عاملی برای ایجاد استرس در پرنده می باشند که در نهایت منجر به پرریزی شدید آن می شود.

اضافه وزن

به مرور با مصرف تغذیه نامناسب پرنده با اضافه وزن روبرو شده و به کبد چرب مبتلا خواهد شد در اینگونه مواقع علاوه بر ریزش پر، تغییر رنگ پرها را نیز شاهد خواهید بود. بنابراین به هیچ وجه در اختیار عروس هلندی تخمه به مقدار زیاد قرار ندهید که عاملی برای ابتلای آن به کبد چرب خواهد شد.

بیمار بودن پرنده

یکی از اصلی ترین بیماری هایی که منجر به پرریزی در عروس هلندی میشود ایدز پرندگان است. پرنده مبتلا به ایدز در نواحی که دچار ریزش پر شده احساس درد شدید میکند و پرهای ریخته شده دارای ساقه های خونی هستند. این بیماری درمان قطعی ندارد و تنها با تقویت سیستم ایمنی عروس هلندی میتوانید طول عمر آن را افزایش دهید. 

نکته: چنانچه پرنده شما بیش از اندازه پرهایش می ریزد و در کنار آن بی حالی، اسهال، شکستن نوک، ترشحات لزج در اشک پرنده مشاهده کردید هر چه سریعتر به دامپزشک مراجعه کنید تا تحت درمان قرار گیرد.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات دقیق تر در رابطه با مشکلات چشم عروس هلندی بر روی لینک مقابل کلیک کنید، درمان عفونت چشم عروس هلندی.

آلرژی

پرندگان نیز ممکن است در برخی موارد همانند ما انسان ها دچار آلرژی شوند. گاه دلیل ریزش پر عروس هلندی می تواند آلرژی های پوستی باشد که با قرار گرفتن در معرض محصولات پاک کننده، خوشبو کننده، گرد و خاک و … از خود نشان می دهند. 

درمان پرریزی عروس هلندی

جهت درمان پرریزی عروس هلندی میتوانید موارد زیر را در دستور کار خود قرار دهید که عبارتند از:

پایه رژیم غذایی باید مخلوط دانه غنی‌ شده (مانند تخمه آفتابگردان محدود، ارزن، کتان)، سبزیجات برگ‌ سبز (اسفناج، جعفری)، هویج، سیب، و منابع کلسیم (مانند کف‌ دریا) باشد.

پروتئین حیوانی کم (مثلا سفیده تخم‌ مرغ پخته هفته‌ ای ۱ بار) برای بازسازی پر ضروری است. استفاده از Nekton-Bio یا Vitamix Feather یا Quiko Biotin حاوی بیوتین، متیونین، زینک و ویتامین‌ های A، D3، E و گروه B هستند.

Nekton-Bio یک گرم (نصف قاشق چایخوری) در ۲۵۰ میلی‌ لیتر آب آشامیدنی تازه، روزانه به مدت ۴ هفته. پرنده باید روزانه ۱۰–۱۲ ساعت نور طبیعی یا لامپ فول‌ اسپکتروم مخصوص پرندگان دریافت کند تا متابولیسم پوست و رشد پر تنظیم شود.

محل نگهداری باید بدون استرس، با دمای ثابت و جریان هوای ملایم باشد. هفته‌ ای ۱–۲ بار استحمام با آب ولرم و مقدار کمی محلول پرپال (Vetafarm Aviclens) یا سرکه سیب طبیعی رقیق‌ شده (۱ قاشق در ۵۰۰ میلی‌ لیتر آب) برای تمیز نگهداشتن پوست و جلوگیری از خارش و قارچ.

اگر پرکنی یا پرریزی همراه با زخم، خونریزی یا بی‌حالی است، احتمال بیماری ویروسی (مثل Circovirus)، انگلی پوستی (مایت)، یا پرکنی رفتاری وجود دارد. در این صورت نیاز به بررسی تخصصی آزمایشگاهی (PCR، آزمایش مدفوع و پوست) وجود دارد و گاهی داروهای خاص (مثلاً ivermectin 0.2 mg/kg) لازم است.

چگونه جلوی پرریزی عروس هلندی را بگیریم؟

حتما برای عروس هلندی خود پلت مخصوص از برندهای معتبر خریداری کنید و در کنار جیره مصرفی از مولتی ویتامین ها و مکمل ها برای تقویت سیستم ایمنی استفاده کنید. همچنین در برنامه غذایی هفتگی حتما میوه و سبزیجات را جای دهید تا انواع ویتامین ها را بدین گونه نیز جذب کنند. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری به صورت دوره ای آن را نزد دامپزشک ببرید.

نکته: میتوانید از مکمل نکتون بیوتین برای افزایش رشد پرهای عروس هلندی خود استفاده کنید.

سخن پایانی

مجموع دلایلی که باعث ریزش پرهای عروس هلندی می‌شوند به محیط زندگی و سبک زندگی و تغذیه او بستگی دارد. در واقع در صورتی که تغذیه و محل نگهداری از عروس هلندی را اصلاح کنید؛ دیگر شاهده مشکل ریزش پر این پرنده خانگی نخواهید بود. همچنین برای جلوگیری از بروز مشکلات سلامتی و پرریزی عروس هلندی حتماً با یک دامپزشک حرفه‌ای در این زمینه مشورت کنید.

سوالات متداول

در زیر به برخی از پرسش ها در مورد ریزش پر عروس هلندی پاسخ داده ایم :

علت پرریزی جوجه عروس هلندی

یکی از علت های اصلی پرریزی جوجه عروس هلندی تغییرات فصلی است. البته لازم به ذکر است که در سن 7 الی 10 ماهگی نشان دهنده وارد شدن به دوران تولک می باشد.

علت پرریزی عروس هلندی در بهار

تغییرات در میزان نور، دما و عوامل محیط قرارگیری پرنده همگی می توانند عاملی برای پرریزی عروس هلندی در بهار شوند.

فصل پرریزی عروس هلندی چه زمانی است؟

معمولا پرریزی عروس هلندی ها از اواخر فصل تابستان شروع شده و تا اواسط پاییز می تواند ادامه دار باشد. توصیه می شود در این دوران به جیره مصرفی پرنده توجه ویژه ای داشته باشید.

زمان کامل شدن پرهای عروس هلندی کی می باشد؟

پرهای عروس هلندی معمولا از حدود ۸ تا ۱۲ هفتگی کامل می‌ شوند، اما شکل‌ گیری نهایی و پرهای بالغ تا حدود شش‌ ماهگی ادامه دارد. این فرآیند به تغذیه، نور و سلامت عمومی بستگی دارد.

علت افتادن شاه پر عروس هلندی چیست؟

افتادن شاه‌ پر عروس هلندی می‌ تواند در اثر پرریزی طبیعی باشد، اما اگر این اتفاق مکرر یا ناگهانی رخ دهد، احتمال سوء تغذیه، کمبود ویتامین‌ ها، استرس، یا بیماری‌ های عفونی و حتی اختلالات رفتاری مثل پرکنی مطرح می‌ شود.

قطره برای پرریزی عروس هلندی

برای تقویت پر و کنترل پرریزی، قطره‌ های مکمل ویتامینی مانند مولتی‌ ویتامین‌ های حاوی بیوتین، زینک، ویتامین A، E و گروه B استفاده می‌ شود. قطره‌ هایی مانند Nekton Bio یا Vitamix Feather از برندهای معتبر هستند که معمولا طبق دستور روی بسته، به آب آشامیدنی افزوده می‌ شوند.

اولین پرریزی عروس هلندی چه زمانی رخ میدهد؟

اولین پرریزی عروس هلندی در حدود سن ۴ تا ۶ ماهگی رخ می‌ دهد که مربوط به جایگزینی پرهای جوجگی با پرهای بالغ است. دومین پرریزی عروس هلندی معمولا در حوالی یک‌ سالگی و در ادامه، سالانه (فصلی) تکرار می‌ شود که با تغییرات دمایی و طول روز مرتبط است.

علت ژولیدگی پرهای عروس هلندی چیست؟

ژولیدگی پرها می‌ تواند نشانه‌ ای از تغذیه نامناسب، بیماری‌ های پوستی یا انگلی، عدم استحمام مناسب، استرس یا کمبود نور طبیعی باشد. در موارد مزمن، باید پرنده توسط دامپزشک پرندگان معاینه شود تا علت دقیق مشخص گردد.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

نوشته های مشابه

4 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا