دانشنامه پرندگان, عروس هلندی

پرورش عروس هلندی و کسب درآمد از آن 

پرورش عروس هلندی و کسب درآمد از آن - اندیشه سبز

آموزش نگهداری از عروس هلندی و شیوه کسب درآمد از آن

عروس هلندی یکی از پرنده های زینتی باهوش و بسیار انسان دوست است که آن را به راحتی در خانه می توانید پرورش دهید. خلق و خوی آرام و ظاهر زیبا و دوست داشتنی و پرورش راحت ، آن را بعد از مرغ عشق به دومین پرنده محبوب دنیا تبدیل کرده است آنها از خانواده طوطی سانان هستند و زادگاه اصلی آنها استرالیا می باشد اما امروزه در هر خانه ای می توان یک جفت از آنها را در رنگ های مختلف مشاهده کرد. 

به دلیل هوش و ذکاوت بالای آنها و علاقه مندی بسیاری از مردم به پرورش و نگه داری آنها در خانه، در این نوشته از اندیشه سبز بر آن شدیم تا اطلاعات جامع و مفیدی را در رابطه با پرورش عروس هلندی و الیته روش های کسب درآمد از آن ارائه دهیم، بنابراین اگر به این پرنده ها علاقه مند هستید مطالعه ادامه این نوشته را به شما پیشنهاد می کنیم.

دستگاه جوجه کشی حرفه ای 12 تایی
دستگاه جوجه کشی حرفه ای 12 تایی
» قابلیت جوجه کشی از تخم نطفه دار عروس هلندی با هچ بالا
» دارای پمپ آب اتوماتیک
» به همراه فیلم آموزشی رایگان جوجه کشی
قیمت : 5,300,000 تومان

آشنایی با خصوصیات و ویژگی های عروس هلندی

آنها از خانواده طوطی سانان می باشند و به طوطی های کاکل دار شهرت دارند و علت آن وجود یک کاکل پر بر روی سر آنها می باشد که در مواقع هیجان ، ترس و یا اضطراب باز و بسته می شود. زمانی که پرنده عصبی و پرخاشگر باشد تاجش نیز به سرش چسبیده خواهد شد و عروس حالت تهاجمی به خود خواهد گرفت. اما زمانی که رفتار عاشقانه از خود نشان دهد و یا سعی در جذب طرف مقابل داشته باشد، تاج خود را کاملا برافراشته خواهد کرد.

آنها ذاتا به جنگل ها و مناطق گرمسیری استرالیا تعلق دارند اما در هر جایی از این کره خاکی می توان آنها را پرورش داد به شرطی که دما و رطوبت مناسب برای پرورش آنها را فراهم کرد. آنها دم بلندی دارند که تقریبا نیمی از بدن آنها را تشکیل داده و در حالت بلوغ تقریبا 60 سانتی متر طول دارند. 

از هوش عروس هلندی ها می توان گفت که آنها قادر به یادگیری اهنگ و کلمات هستند و به راحتی می توان کلماتی را به آنها آموزش داد و یا ملودی هایی را برای سوت زدن یاد خواهند گرفت به شرطی که زمان کافی برای آموزش پرنده داشته باشید و روزانه چندین ساعت از وقت خود صرف آموزش آن بکنید. 

آشنایی با خصوصیات و ویژگی های عروس هلندی - اندیشه سبز

برای پرورش و آموزش دستی و یا سخن گفتن بهتر است یک پرنده سه ماهه و نر را انتخاب کنید چرا که اولا نرها هوش بالایی دارند و احتمال یادگیری و موفقیت بسیار بالا خواهد بود و دوما جوجه ها به دلیل نداشتن زندگی قبلی و هیچ گونه وابستگی به غیر ، آماده انس گرفتن با شما خواهد بود و به راحتی می توانید او را به عضوی از خانواده خود تبدیل کنید. 

آنها دارای نژادها و گونه های مختلفی هستند که از جمله آنها می توان به لوتینو، آلبینو، خاکستری، صورت هلویی، گلباقالی، دارچینی و … اشاره کرد. اما مهم ترین نکته در پرورش و یادگیری به هوش آنها مربوط می شود که همه این نژاد ها هوش و ذکاوت تقریبا برابری دارند بنابراین نوع نژاد در قدرت یادگیری تاثیرگذار نخواهد بود. 

آنها پرنده های احساسی و با درک بالا هستند، در صورتی که عروسی هلندی را به خود وابسته کنید اما بعد از مدتی مورد بی توجهی قرار گیرد، با رفتارهای وحشیانه و جیغ و دادهای او مواجه خواهید شد و آن نشان از نیاز شدید پرنده به توجه و وقت گذاشتن شما است. 

عروس هلندی ها بسته به کیفیت زندگی و نحوه تغذیه از بین 15 تا 25 سال می توانند عمر کنند، آنها در طبیعت عمر کوتاه تری دارند با توجه به اینکه در شرایط سخت زندگی می کنند این امر کاملا طبیعی است اما در حالت پرورشی در صورتی که از غذای کامل استفاده شود و آنها را به موقع درمان کرد می توان تا 20 سال به خوبی پرورش داد. 

انتخاب هدف خود از پرورش عروس هلندی

انتخاب هدف خود از پرورش عروس هلندی - اندیشه سبز

افراد با اهداف مختلفی از اقدام به نگهداری عروس هلندی می کنند که در زیر به سه مورد از رایج ترین اهداف پرورش این پرنده زیبا پرداخته شده است:

الف – پرورش به منظور سخنگو کردن 

در این روش علاقه مندان اقدام به خرید جوجه عروس هلندی نر کرده و با استفاده از روش ها و تکنیک هایی ، حرف زدن و بعضا سوت زدن را به پرنده یاد می دهند. برای این کار جوجه عروس حتما باید سه ماه سن داشته باشد چرا که جوجه های بزرگ تر و یا عروس های بالغ در برابر آموزش مقاومت زیادی به خرج میدهند که تلاش های پرورش دهنده را بی ثمر می کنند. 

کسانی که عروس هلندی ها را سخنگو می کنند یا آنها را برای خود نگه می دارند و یا آنها را کاملا سخنگو کرده و با قیمت بالایی به فروش می رسانند که در نوشته ای جداگانه به صورت مرحله به مرحله نحوه سخنگو کردن عروس هلندی را توضیح خواهیم داد. 

ب – پرورش برای سرگرمی

در این روش علاقه مندان یک یا چند جفت از آنها را خریداری کرده و به صورت آزادانه در یک محیط بسته نگه داری می کنند و فضایی مصنوعی دارای انواع درختچه ها و بوته ها را برایشان فراهم می کنند و در واقع با این کار اوقات فراغت خود را در کنار این پرنده های دوست داشتنی پر می کنند. 

برخی نیز آنها را در قفس های بزرگ نگه داری می کنند و از مشاهده رفتار و زندگی آنها لذت می برند، البته برخی از علاقه مندان نیز با دادن غذا به عروس هلندی سعی در دستی کردن و رام کردن آنها را دارند تا پرنده را بر روی دست و شانه خود بنشانند. تمامی این افراد از عروس هلندی ها جهت سرگرمی و ایجاد حس آرامش و نشاط بهره می برند و کسب درآمد و یا سخنگو کردن آنها مد نظر نمی باشد. 

ج – پرورش برای تولید مثل و کسب درآمد 

افرادی که این روش را انتخاب کرده اند، در واقع قصد درآمد زایی از علاقه مندی های خود را دارند. یعنی در کنار سرگرم شدن با پرنده های مورد علاقه خود ، از جوجه گیری و فروش جوجه ها نیز می توانند درآمدزایی کنند. 

اغلب این افراد از یک مغازه یا سالن استفاده می کنند و تعداد زیادی از پرنده ها را به صورت جفت در قفس ها نگه داری می کنند و با آماده سازی شرایط جفت گیری و تخم گذاری ، تخم های تولید شده را به روش های طبیعی یا مصنوعی به جوجه عروس هلندی تبدیل می کنند و پس از رساندن آنها به سنین سه الی چهار ماهگی ، آنها را به فروش می رسانند. 

روش های شروع کار پرورش عروس هلندی

روش های شروع کار پرورش عروس هلندی - اندیشه سبز

برای شروع کار به سه روش مختلف می توانید اقدام کنید که هر کدام دارای مزایا و معایب مختص به خود هستند. از جمله این روش ها می توان موارد زیر را برشمرد :

الف – خرید تخم نطفه دار عروس هلندی و جوجه کشی از آنها 

در این راهکار ، فرد با خرید چند تخم نطفه دار و با استفاده از یک ماشین جوجه کشی حرفه ای از آنها جوجه کشی کرده و با بزرگ کردن جوجه ها به کار پرورش آدمها می دهند. این روش جزو به صرفه ترین و ارزانترین روش ها برای شروع پرورش عروس هلندی است اما باید در خرید تخم نطفه دار و دستگاه جوجه کشی دقت لازم را بعمل آورید. یکی از اصول کسب درآمد از عروس هلندی آموزش جوجه کشی و پرورش جوجه ها می باشد.

در ادامه همین مقاله به نکت لازم قبل از خرید تخم نطفه دار و دستگاه جوجه کشی پرداخته شده است. 

ب – خرید جوجه چند ماهه 

برخی از علاقه مندان که نمی خواهند زمان زیادی را منتظر بیرون آمدن جوجه ها بکنند و یا تمایل به خرید دستگاه جوجه کشی ندارند، ترجیح می دهد با انجام هزینه بالاتر اقدام به خرید جوجه ها چند ماهه این پرنده بکنند. آنها از جوجه های چند ماهه برای آموزش سخن گفتن و گاهی نیز برای آموزش ترفند و دستی کردن استفاده می کنند. در خرید جوجه ها نیز دقت کنید که از افراد مطمئن و خود پرورش دهنده های عروس هلندی خرید کنید چرا که احتمال سالم بودن جوجه ها بالا خواهد بود و حتی خود آنها نیز می توانند به شما در نحوه پرورش و آموزش جوجه ها کمک کنند. 

ج – خرید مولد 

مولد یعنی پرنده هایی که توانایی تولید مثل و تخم گذاری را دارند، شما با استفاده از مولد ها می توانید تخم نطفه دار عروس هلندی را تولید کرده و از آنها جوجه کشی کنید و به این ترتیب کار پرورش عروس هلندی را شروع نمایید و حتی  می توانید از آن برای کسب درآمد نیز استفاده کنید. در خرید مولدها نیز دقت کنید که از خود پرورش دهنده ها و کسانی که به صورت تخصصی به پرورش عروس هلندی می پردازند، خرید کنید.

نکات مهم قبل از خرید تخم نطفه دار عروس هلندی

نکات مهم قبل از خرید تخم نطفه دار عروس هلندی - اندیشه سبز

اگر با استفاده از این روش می خواهید کار پرورش را شروع کنید حتما باید در خرید تخم های نطفه دار دقت لازم را به عمل آورید تا تخم هایی کاملا تازه و با کیفیت خریداری کنید چرا که تخم های کهنه و یا دارای نطفه ضعیف به جوجه تبدیل نخواهند شد و فقط هزینه های بیهوده برای شما خواهد بود. از نکات مهم قبل از خرید تخم نطفه دار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

الف – حتما از خود پرورش دهنده ها خرید کنید تا احتمال موفقیت شما بالا برد چرا که پرورش دهنده ها معمولا تخم های نطفه دار تازه و مطمئن را دارند. پرورش دهنده هایی که به صورت اختصاصی در زمینه پرورش و نگهداری از عروس هلندی کار می کنند مطمئنا تخم های نطفه دار را به خوبی از تخم های بدون نطفه خواهد شناخت و از صحت جفت گیری بین عروس های نر و ماده نیز مطمئن خواهد بود. 

ب – تا جای امکان از واسطه ها و فروشنده ها خرید نکنید، آنها معمولا تخم هایی کهنه و بعضا بدون نطفه را می فروشند چرا که در صورت عدم فروش متضرر خواهند شد و هدفشان فقط فروش تخم است. 

ج – از خرید اینترنتی و غیرحضوری تا جای امکان خودداری کنید چون احتمال شکسته شدن تخم ها در حین جا به جایی و انتقال وجود دارد و در صورت معطل ماندن بسته حاوی تخم در اداره پست و سایر گروه های حمل و نقل ، امکان خراب شدن تخم به شدت بالا خواهد بود. 

د – حتما از کسانی خرید کنید که به سابقه خوب او اعتماد دارید و کسانی او را به شما معرفی کرده اند، بنابراین دقت در خرید شما را از ضررهای احتمالی خواهد رهانید. با توجه به مفصل بودن بحث خرید تخم نطفه دار حتما مقالات مفید در رابطه با راهنمای خرید تخم نطفه دار را مطالعه بفرمایید.

نکات مهم قبل از خرید دستگاه جوجه کشی

پس از انتخاب یک پرورش دهنده موفق جهت خرید تخم نطفه دار می توانید برای مرحله دوم یعنی خرید دستگاه جوجه کشی اقدام کنید، قبل از تهیه ماشین جوجه کشی نیز نکات مهمی وجود دارد که حتما باید به آنها توجه کنید:

الف – حتما از دستگاه های جوجه کشی مخصوص پرنده های زینتی استفاده کنید چرا که تخم های نطفه دار عروس هلندی ها حساس هستند و حتما باید از دستگاه های حساس و دقیق مانند آرکام  ، برینسا و یا ایزی باتور 6 جهت جوجه کشی موفق از آنها استفاده کنید. بنابراین دستگاه های دارای کارکرد عادی برای این تخم ها مناسب نخواهد بود.

ب – دما و رطوبت دو عامل در موفقیت در جوجه کشی است بنابراین حتما در دستگاه جوجه کشی خریداری شده این دو عامل باید به خوبی تامین شود و با استفاده از سنسور های تعبیه شده در آن دما و رطوبت داخل کابین به صورت دقیق و لحظه ای مورد سنجش واقع شود. از جمله سنسورهای با کیفیت موجود در بازار می توان به sht ساخت کشور سوئیس اشاره کرد که در اکثر دستگاه های استاندارد موجود در دنیا مانند آرکام و برینسا و در ایران نیز دستگاه های انديشه سبز از آن استفاده می شود.

ج – معمولا دستگاه هایی که برای جوجه کشی از تخم پرنده های زینتی انتخاب می شوند باید چرخش 360 درجه داشته باشند تا به خوبی تخم ها را مورد چرخش قرار داده و نطفه از تمامی قسمت های زرده تغذیه کند. به همین دلیل دستگاه های آرکام  ، ایزی باتور 5 و 6 و سایر دستگاه های مشابه از چرخش دورانی یا همان 360 درجه بهره مند هستند. 

د – نکته مهم دیگری که باید در خرید دستگاه جوجه کشی مورد توجه قرار دهید، گارانتی و خدمات پس از فروش آن است تا در مواقع ضروری به سازنده دستگاه و یا نماینده های آنها مراجعه کرده و درخواست سرویس یا تعمیر آن را بنمایید. اکثر دستگاه های خارجی و بی کیفیت به این دلیل فروش پایینی دارند که فاقد خدمات پس از فروش و گارانتی هستند.

به دلیل مفصل بودن مباحث حتما نوشته راهنمای خرید دستگاه جوجه کشی را به خوبی مطالعه کنید تا اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید. در نوشته ذکر شده کارشناسان اندیشه سبز در یک ویدیوی آموزشی راهنمایی های لازم را ارائه خواهند داد.

جوجه کشی از تخم نطفه دار عروس هلندی

جوجه کشی از تخم نطفه دار عروس هلندی - اندیشه سبز

پس از خرید دستگاه جوجه کشی و تست آن نوبت به خرید تخم نطفه دار خواهد رسید. در صورتی که این دو مورد را با رعایت نکات فوق تهیه کنید میتوانید کار جوجه کشی را آغاز کنید. در مکانی که دستگاه جوجه کشی را قرار می دهید حتما باید دمای 27 درجه و رطوبت 55 درصد وجود داشته باشد تا دستگاه به خوبی و بدون ایراد کار خود را شروع کند. 

دوره جوجه کشی عروس هلندی 23 روز است یعنی باید تخم ها را به مدت 23 روز در داخل دستگاه جوجه کشی روشن و کد حال جوجه کشی قرار دهید تا تخم ها را به جوجه تبدیل کند. دما و رطوبت مناسب برای دوره ستر به ترتیب 37.5 درجه و 65 درصد می باشد در دوره هچ یعنی سه روز آخر جوجه کشی نیز باید دما را به اندازه 37.2 درجه کاهش و رطوبت را به مقدار 65 درصد افزایش خواهیم داد. 

اگر با دوره های ستر و هچر آشنایی ندارید پیشنهاد می شود ابتدا مقاله اصطلاحات جوجه کشی را بخوانید تا به صورت کامل با کلمات حوزه جوجه کشی مانند ستر، هچر، نطفه سنجی ، ستر و هچر همزمان و… آشنا شوید در این صورت به طور حرفه ای تری می توانید کار خود را شروع کنید. 

برای جوجه کشی از تخم عروس هلندی می توانید مراحل زیر را طی کنید:

الف – ابتدا تخم ها را با استفاده از یک پارچه خشک و تمیز ، به خوبی پاک کنید.

ب – دما و رطوبت اتاق جوجه کشی (یعنی اتاقی که دستگاه را در آن قرار خواهید داد) را در اندازه استاندارد تنظیم کنید. دمای استاندارد 25 درجه و رطوبت آن بین 40 الی 55 درصد باشد. تنظیم بودن دما و رطوبت به جوجه کشی بهتر و موفق تر کمک خواهد کرد. جهت تامین حرارت می توانید از بخاری های گازی یا برقی استفاده کنید و جهت تامین رطوبت نیز می توانید از یک ظرف آب و یا رطوبت ساز التراسونیک بهره ببرید. 

ج – قبل از شروع به کار دستگاه آن را به خوبی پاک کنید تا از آلودگی ها و میکروب ها پاک شود. برای این کار می توانید از یک پمپ باد و دستمال مرطوب استفاده کنید. 

د – دما و رطوبت مناسب برای جوجه کشی از تخم عروس هلندی را بر روی آن تنظیم کنید و دستگاه را در حالت بدون تخم به کار بیندازید تا از کارکرد صحیح آن مطمئن شوید. دما و رطوبت مناسب برای جوجه کشی از تخم عروس هلندی در بالا توضیح داده شد. 

هـ – در طی زمانی که دستگاه را تست می کنید می توانید تخم ها را در اتاق جوجه کشی قرار دهید تا کاملا با دما و رطوبت محیط یکسان شود، زمانی که تست دستگاه موفقیت آمیز بود می توانید آن را خاموش کرده و بعد از قرار دادن تخم ها مجددا روشن کنید و جوجه کشی را آغاز کنید. 

و – بهتر است تاریخ قرار دادن تخم ها در داخل دستگاه را بدانید تا آن را به موقع وارد دوران هچر کنید. در سه روز آخر جوجه کشی که به آن دوران هچر می گویند نیازی به چرخش تخم ها نخواهد بود و همانطور که گفته شد باید دما و رطوبت را برای دوران هچر تنظیم کنید تا جوجه ها به راحتی از تخم بیرون بیایند. 

ز – از باز کردن مداوم و پی در پی دستگاه خودداری کنید چرا که این کار سبب بر هم زدن دما و رطوبت داخل دستگاه خواهد شد و جوجه ها برای بیرون آمدن از تخم با مشکل روبرو خواهند شد.

ک – با استفاده از دماسنج و رطوبت سنج دقیق و مناسب همواره دما و رطوبت محیط را تحت نظر داشته باشید و از کم و زیاد شدن بیش از حد آن خودداری کنید.

مراقبت از جوجه های تازه به دنیا آمده

پس از گذشت 23 روز کم کم شاهد بیرون آمدن جوجه از تخم خواهید بود، البته به این مورد توجه کنید که برخی از جوجه ها شاید زودتر و برخی نیز شاید دیرتر از تخم بیرون بیایند. 

جوجه هایی که از تخم بیرون می آیند بدنی کاملا لخت و بدون پر دارند و لازم است که تا 24 ساعت پس از تولد هم چنان در دستگاه بمانند و درب دستگاه را اصلا باز نکنید، باز کردن مداوم درب سبب وارد آمدن شوک دمایی به جوجه ها و مرگ آنها خواهد شد.

مراقبت از جوجه های تازه به دنیا آمده - اندیشه سبز

پس از گذشت 24 ساعت می توانید دمای محیط یعنی اتاقی که دستگاه در آن قرار دارد را به اندازه 32 درجه سانتیگراد با استفاده از بخاری بالا ببرید و درب دستگاه را به آرامی باز کنید، جوخه را از دستگاه بیرون آورده و در یک حوله نرم قرار دهید. سپس می توانید با استفاده از سرنگ و سرلاک مخصوص طوطی سانان جوجه را تغذیه کنید. 

البته توجه کنید که اگر از مولد ها برزای جوجه کشی استفاده کرده باشید، به احتمال زیاد پرنده مادر تغذیه جوجه را بر عهده خواهد گرفت اما به هر حال برای تغذیه و پرورش بهتر پرنده های زینتی بهتر است که با نحوه سرلاک دادن به آنها آشنا باشید چرا که در برخی مواقع پرنده مادر از جوجه های خود بیزار هستند. 

به دلیل مفصل بودن بحث تغذیه عروس هلندی بهتر است مقاله غذای عروس هلندی در دوره های مختلف زندگی را مطالعه کنید و به صورت کامل با غذای این پرنده آشنایی پیدا کنید. 

معمولا عروس هلندی تا یک ماهگی خود از سرلاک و یا غذاهای نرم تغذیه خواهد کرد و پس از آن می توانید از دانه های نرم، میوه و سبزیجات ، تخم مرغ آب پز ، پلت مخصوص عروس هلندی ها ، سینه مرغ آب پز شده و … که در مقاله غذای عروس هلندی توضیح داده شد می توانید استفاده کنید.

قفس مناسب برای عروس هلندی

زمانی که عروس هلندی شما کمی قادر به پرواز و حرکت کردن باشد باید آن را داخل یک قفس مناسب پرورش دهید که فرار نکند و از خطرات و حمله های احتمالی نیز در امان بماند. برای این منظور قفس پرنده باید حداقل نیم متر و حداکثر دو متر پهنا و ارتفاع داشته باشد تا پرنده آزادی عمل بیشتری داشته باشد.

جنس میله های قفس حتما باید از استیل ساخته شده باشد تا پرنده در زمان جویدن آن دچار بیماری نشود چون که جوجه عروس ها بسیار کنجکاو هستند و همه چیز را با جویدن بررسی می کنند و حتما به صورت روزانه میله های قفس و آبخوری و دانخوری و سایر تجهیزات را مورد شستشو قرار دهید تا پرنده را دچار بیماری نکند.

در داخل قفس می توانید از اسباب بازی های مختلف به منظور سرگرم شدن عروس هلندی استفاده کنید اما به یاد داشته باشید که اگر از آینه استفاده کنید، پرنده به آینه وابسته شده و در آینده نمی توانید آموزش های لازم را به آن منتقل کنید، بنابراین به جای قرار دادن آینه در قفس ، روزانه چندین ساعت پرنده را به خود مشغول کنید تا کاملا به شما وابسته شود و آموزش های شما را یاد بگیرد. 

اتاق مناسب برای نگهداری از جوجه عروس

اتاق مناسب برای نگهداری از جوجه عروس - اندیشه سبز

جوجه عروس هلندی هایی که به تازگی به دنیا می آیند بدن ضعیفی دارند و در برابر بیماری ها مقاومت کمتری خواهند داشت بنابراین بهتر است در مراقبت از آنها دقت لازم را به خرج دهید. دمای محیط آنها بهتر است بین 25 الی 27 درجه سانتیگراد باشد و رطوبت محیط بین 40 الی 50 درصد که با استفاده از یک بخاری و ظرف آب می توانید این دما و رطوبت را فراهم آورید.

هم چنین به منظور اکسیژن رسانی مداوم به پرنده و کمک به سلامت آن می توانید از یک فن تهویه کوچک در اتاق نگهداری پرنده استفاده کنید.

بهتر است که نظافت اتاق و تجهیزات عروس هلندی را مرتب انجام دهید و فضولات تجمع یافته در کف قفس را به صورت هفتگی تمیز کنید و از یک روزنامه یا پارچه برای جمع آوری بهتر فضولات می توانید استفاده کنید.

گذراندن وقت با عروس هلندی

اگر می خواهید پرنده را سخنگو کنید و یا حرکات و ترفند هایی را به او آموزش دهید، اولا باید به صورت تنها نگه دارید یعنی اینکه هیچ پرنده دیگری در محل زندگی او حضور نداشته باشد چرا که احتمال وابسته شدن به او به سایر پرنده ها و حتی اشیا مانند عروسک های مشابه و آینه وجود دارد. 

دوما باید روزانه چند ساعت از وقت خود را با او بگذرانید  در صورت احساس تنهایی باید فورا در کنار او باشید، در غیر این صورت عروس هلندی دچار افسردگی خواهد شد چرا که شما او را از زندگی اصلی و واقعی که در طبیعت است محروم کرده اید، پس باید طوری با پرنده رفتار کنید که جای هیچ افسردگی باقی نماند. 

به صورت ساده تر می توان گفت که باید او را به شدت به خودتان وابسته کنید و در این صورت است که به راحتی می توانید هر آموزشی را به پرنده بدهید و او را به حرف زدن و انجام حرکات آکروباتیک وادار کنید. 

سخن آخر

در این نوشته به صورت خلاصه و مفید به نحوه پرورش عروس هلندی پرداخته شد، با توجه به اینکه مباحث پرورش این پرنده بسیار وسیع است و به قسمت های مختلفی همچون جوجه کشی ، تغذیه ، بیماری ، سخنگو کردن ، آموزش ترفند ، حمام کردن و… می شود، بنابراین در مقالاتی جداگانه به این مباحث پرداخته خواهد شد و اطلاعات شما را در این زمینه افزایش خواهیم داد.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠
دستگاه جوجه کشی 72 تایی آژاکس

9 دیدگاه در “پرورش عروس هلندی و کسب درآمد از آن 

  1. عباس گفت:

    سلام عروس هلندی جفتگیری کردندو تا سه تا تخم گذاشتند و عروس نر خابید روی تخمها و ماده هم براخودش میگرده و یک روز درمیان یک تخم می‌ذاره آیا این تخم های آخری ک جفتگیری نمی‌کنند نطفه دارند؟کلا۵تا تخم گذاشته؟امکانش هست داخل لونه جفت گیری کنند؟

    1. admins-r گفت:

      سلام
      بله امکانش هست داخل لونه جفت گیری کرده باشن.
      چه غذایی میدی بهشون مخصوصا ماده؟

  2. علی اکبر گفت:

    سلام وقت بخیر جوجه عروس هلندی از تخم در آمده تو دستگاه با همون دماع رطوبت هچر برای ۲۴ ساعت بماند . این باعث مرگ جوجه نمیشه .

    1. andisheh-m-admin گفت:

      سلام خیر

  3. saman گفت:

    پرورش ندید چرا این موجودات رو زینتی قلمداد میکنید این پرنده یه موجود زنده هست باید طبق غریزه خودش در محیط بیرون از خانه زندگی کنه پرواز کنه کنجکاوی کنه لذت ببره زادگاه عروص هلندی استرالیا هست هم دسته هاش اونجا هستن نکنید اینکارو

  4. روحی گفت:

    بسیارخوب بود

  5. هادی عباسی گفت:

    من عروس هلندی خیلی دوست دارم خیلی نازن

  6. بهناز گفت:

    خیلی عالی میشه که یک نمونه کلیپ آموزش به جوجه عروس رو برای ویو بگذارید ممنون

    1. f.gh گفت:

      سلام، ممنون از پیشنهاد شما، به زودی مقالات این بخش به همراه فیلم و عکس تکمیل خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.