مقالات سرمایشی

نحوه نگهداری صحیح مرکبات در سردخانه – مدت زمان نگهداری چقدر است؟

نحوه نگهداری صحیح مرکبات در سردخانه - اندیشه سبز

آیا قصد نگهداری مرکبات در سردخانه را دارید؟ از اصول و شرایط نگهداری مرکبات در سردخانه بی خبرید؟ آشنایی با انواع سردخانه مرکبات ندارید؟ اینکه ماندگاری مرکبات در سردخانه به چه عواملی بستگی دارد برای شما تبدیل به چالش شده است؟ پس با ما تا انتهای این نوشته از اندیشه سبز همراه باشید تا در این زمینه اطلاعات مفیدی ارائه شود.

جدول شرایط نگهداری مرکبات در سردخانه

در جدول پیش رو  نحوه نگهداری صحیح مرکبات به طور کامل آورده شده است :

نوع میوه دمای نگهداری درصد رطوبت مدت زمان نگهداری کنترل اتمسفر
پرتقال مناطق خشک3 تا 9 85-903 تا 8 هفته 5 تا 10 درصد اکسیژن و 0 تا 10 درصد کربن دی اکسید
پرتقال مناطق مرطوب 0 تا 2 85-908 تا 12 هفته5 تا 10 درصد اکسیژن و 0 تا 5 درصد کربن دی اکسید
پرتقال کالاموندین یا زینتی 9 تا 10 902 هفته
پرتقال خونی 4 تا 7 90-953 تا 8 هفته 5 تا 10 درصد اکسیژن و 0 تا 5 درصد کربن دی اکسید 
گریپ فروت مناطق خشک 14 تا 15 85-906 تا 8 هفته3 تا 10 درصد اکسیژن و 5 تا 10 درصد کربن دی اکسید
گریپ فروت مناطق مرطوب 10 تا 15 85-906 تا 8 هفته 3 تا 10 درصد اکسیژن و 5 تا 10 درصد کربن دی اکسید 
لیمو سنگی شیرازی 10 تا 13 85-90کمتر از یکماه5 تا 10 درصد اکسیژن و 0 تا 10 درصد کربن دی اکسید
لیمو جهرمی 9 تا 10 85-9012 هفته5 تا 10 درصد اکسیژن و 0 تا 10 درصد کربن دی اکسید
نارنج10 85-902 تا 4 هفته
نارنگی 4 تا 7 90-954 تا 7 هفته
تنجلو7 تا 10 85-95

انواع مرکبات

بسیاری از مرکبات را می توان در سردخانه نگهداری کرد که در اینجا انواع مختلف آنها را معرفی کرده‌ایم که عبارتند از انواع گونه پرتقال نظیر والنسیا، بروهن، بیروتی، پاین اپل، تاروکو، تامسون،تمپل ، گونه های مختلف نارنگی نظیر انشو، کینو، کلمانتین و یونسی، انواع گریپ فروت من جمله مارش، بی دانه، رد، بلاش، لیمو ترش، لیمو شیرین، ليمو عماني (لايم )، نارنج اشاره کرد.

سردخانه میوه و سبزی
سردخانه میوه و سبزی
» قابل استفاده برای نگهداری مرکبات با حفظ کیفیت آنها
» دارای کارکردی کاملا اتوماتیک
» قابل سفارش با بازه ی دمایی مورد نیاز
قیمت : 220,000,000 تومان

شرایط نگهداری از مرکبات در سردخانه

به طور کلی برای نگهداری از انواع مرکبات باید حتماً تازگی و سلامت آنها از هر لحاظ را بررسی کنید. در واقع پس از برداشت محصول اگر قصد ذخیره سازی آن در سردخانه را دارید؛ باید ابتدا اقدام به بررسی پوست بافت و رنگ میوه بکنید.

اگر کیفیت مرکبات از هر لحاظ خوب است؛ میتوان آن را برای ذخیره سازی در سردخانه استفاده کرد. با این حال پیش از ورود محصول به سردخانه باید حتماً یک مرحله پیش سرمایش انجام بشود که در اصطلاح به آن پیش سرد کردن گفته می شود.

در این مرحله می‌توان محصول را با استفاده از هوای سرد کاملاً سرد کرد. برای جلوگیری از کپک زدن محصول اگر قصد سرد کردن آن با آب را دارید باید مقداری آنتی سپتیک به آب سرد آن هنگام بسته‌بندی اضافه کنید. محصولات را باید در سردخانه با همان دمای ابتدایی نگهداری کرده و از قرار دادن انواع مرکبات در یک مکان جلوگیری کنید.

نحوه نگهداری انواع مرکبات در سردخانه

نحوه نگهداری انواع مرکبات در سردخانه - اندیشه سبز

به طور کلی باید برای نگهداری از انواع مرکبات در سردخانه کانکسی که جزو تجهیزات سرمایشی لازم در این راستا محسوب میشود باید  نکات لازم در این باره را رعایت کرد. با وجود اینکه ذخیره سازی هر کدام از مرکبات در سردخانه ممکن است تا حدودی با یکدیگر متفاوت باشد؛ اما یک طریقه مشابه برای نگهداری از انواع مرکبات در سردخانه‌ها دنبال می‌شود در ادامه بهترین شیوه نگهداری از انواع مرکبات در سردخانه را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

انواع پرتقال

شرایط نگهداری پرتقال‌های جنوب و شمال کشور در سردخانه تا حدودی با یکدیگر تفاوت دارد. در واقع برای نگهداری از پرتقال‌های شمال کشور دمای سردخانه باید بین ۱ تا ۵ درجه سانتی‌گراد باشد و دمای مناسب برای ذخیره‌سازی پرتقال‌های جنوب بین ۲ تا ۶ درجه سانتیگراد است.

انواع لیمو

برای نگهداری از لیمو ترش در سردخانه دما باید بین ۱۱ تا ۱۵ درجه سانتیگراد باشد. اما انواع مختلف لیمو شیرین در دمای ۰ تا ۵ درجه سانتیگراد نگهداری می‌شوند.

گریپ فروت

برای نگهداری گریپ فروت در سردخانه در حدود ۴ تا ۱۲ ماه، دمای سردخانه باید به مقدار ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد باشد. همچنین رطوبت نسبی مورد نیاز برای نگهداری از این محصول بین ۸۵ تا ۹۰ درصد است.

نارنج

برای نگهداری از نارنج باید تهویه مناسبی ایجاد کرده و سپس دمای سردخانه را بین ۴ تا ۸ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. به طور کلی رطوبت مورد نیاز برای ذخیره سازی این محصول در سردخانه حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد است.

انواع نارنگی

نگهداری از انواع نارنگی در حدود دو و نیم ماه درون سردخانه امکان‌پذیر است. البته با توجه به نوع نارنگی باید دمای آن را بین ۴ تا ۷ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. همچنین رطوبت مورد نیاز نارنجی ذخیره سازی نارنگی در سردخانه حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد است.

نحوه چیدن مرکبات

هنگام چیدن مرکبات باید یکسری موارد مورد توجه قرار گیرد که در این راستا می توان به مواردی که در ادامه ذکر می شود اشاره کرد.

  1. برای چیدن میوه ها از میوه چین استفاده کنید.
  2. چینش مرکبات را در هوای خنک و ساعات خنک انجام دهید.
  3. به جهت جلوگیری از کپک زدن مرکبات به هیچ وجه در روزهای بارانی اقدام به چیدن آنها نکنید. 
  4. در فصل تابستان عمل رطوبت رسانی را بعد از پر شدن سبدها انجام دهید.

ماندگاری مرکبات به چه عواملی بستگی دارد؟

ماندگاری مرکبات به عوامل مختلفی بستگی دارد که می توان آنها را به دو دسته کلی عوامل پیش از برداشت و پس از برداشت تقسیم کرد.

عوامل پیش از برداشت

ارقام مرکبات: برخی از ارقام مرکبات نسبت به سایر ارقام ماندگاری بیشتری دارند. به عنوان مثال، پرتقال تامسون ناول از ماندگاری بیشتری نسبت به سایر ارقام پرتقال برخوردار است.

شرایط آب و هوایی: مرکبات در مناطقی با آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کنند. این میوه ها در مناطقی با آب و هوای سردتر ماندگاری کمتری دارند.

میزان رسیدگی میوه: میوه های نارس ماندگاری کمتری نسبت به میوه های رسیده دارند.

روش برداشت: برداشت میوه ها باید با دقت و به طور اصولی انجام شود تا از آسیب دیدن آنها جلوگیری شود. میوه های آسیب دیده ماندگاری کمتری دارند.

عوامل پس از برداشت

دمای نگهداری: مرکبات باید در دمای خنک نگهداری شوند.

رطوبت نسبی: رطوبت نسبی مناسب برای نگهداری مرکبات بین 85 تا 95 درصد است.

میزان تنفس میوه: تنفس میوه ها باعث تولید گاز اتیلن می شود که می تواند باعث فاسد شدن میوه ها شود. برای کاهش میزان تنفس میوه ها می توان از روش های مختلفی مانند بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP) استفاده کرد.

وجود آفات و بیماری ها: آفات و بیماری ها می توانند باعث کاهش ماندگاری مرکبات شوند. برای جلوگیری از بروز آفات و بیماری ها باید اقدامات پیشگیرانه مناسبی انجام شود.

سخن پایانی

به طور کلی امکان نگهداری انواع محصولات مرکباتی درون سردخانه وجود دارد؛ اما باید حتماً نکات مهم نگهداری این محصولات در سردخانه را رعایت کنید. همچنین نحوه صحیح نگهداری انواع مختلف مرکبات با یکدیگر تفاوت دارد و به همین خاطر بهترین روش جداسازی آنها از همدیگر در سردخانه است. انواع مختلف مرکبات را در مدت زمان‌های متفاوتی می‌توان در سردخانه ذخیره سازی کرد و این مسئله کاملاً به خود محصول بستگی دارد.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.