بلدرچین

پرورش بلدرچين گوشتی بهتر است یا تخم گذار؟

آیا قصد پرورش بلدرچین را دارید؟ درخصوص اینکه بلدرچین گوشتی برای پرورش بهتر است یا بلدرچین تخم گذار مردد شده اید؟ از سود پرورش بلدرچین گوشتی مطلع نیستید؟ به دنبال راهی برای آگاهی از سود پرورش بلدرچین تخمگذار هستید؟ با بهترین نژاد بلدرچین برای پرورش آشنایی ندارید؟ پس با ما تا انتهای این نوشته از اندیشه سبز همراه باشید تا در این رابطه اطلاعات دقیقی ارائه شود.

دستگاه جوجه کشی 168 تایی
دستگاه جوجه کشی 168 تایی
» دارای سیستم جوجه کشی کاملا حرفه ای
» مجهز به شانه های مخصوص برای جوجه کشی از تخم بلدرچین
» برخورداری از بدنه ی قابل شستشو و ضدزنگ
قیمت : 11,200,000 تومان

جدول مقایسه پرورش بلدرچین گوشتی و تخمگذار 

ویژگیپرورش بلدرچین گوشتی پرورش بلدرچین تخمگذار 
وزن مطلوب300 تا 350 گرم 150 تا 200 گرم
میزان تولید گوشت170 گرم 0.5 تا 0.75
بازگشت سرمایه40 تا 60 روز 6 تا 12 ماه 
نیاز به فضای پرورشکمتر بیشتر
حساسیت به بیماری هابیشتر کمتر 
نیاز به مدیریتبیشتر کمتر 
بازار فروشخوب خوب

تفاوت در سبک پرورش 

بلدرچین گوشتی و تخمگذار در وهله اول در سبک پرورش نیز تفاوت هایی دارند که این تفاوت ها عبارتند از:

پرورش در بستر

به جهت اینکه بلدرچین گوشتی امکان بروز رفتارهای طبیعی را داشته باشد و همچنین کیفیت گوشت آن بالا رود بهترین روش، پرورش در بستر می باشد. لازم به ذکر است که در این روش باید به میزان تراکم پرنده در سالن، کیفیت تهویه، تعداد مناسب آبخوری و دانخوری و کیفیت آن باید به درستی توجه شود و جزو اولویت های مدیریتی قرار گیرد.

پرورش در قفس

پرورش بلدرچین گوشتی، تخمگذار و مولد را هرچند میتوان در قفس انجام داد اما استفاده از این روش بیشتر برای پرورش بلدرچین تخمگذار و مولد توصیه می گردد.  زیرا در یک چنین شرایطی به راحتی میتوان گله تخمگذار و مولد را مدیریت کرد و به جمع آوری تخم ها پرداخت.
باروری تخم به هنگام استفاده از سبک پرورش در قفس بهتر از سبک بستر است.

پرورش بلدرچین گوشتی

پرورش بلدرچین گوشتی حاشیه سود بالایی دارد و طول دوره بازگشت سرمایه بسیار کوتاه می باشد. جیره غذایی مصرفی بلدرچین های گوشتی نیز در مقایسه با سایر گونه های طیور ارزان تر است.

برای راه اندازی واحد پرورش بلدرچین گوشتی در مقیاس بزرگتر به حداقل 50 میلیون تومان سرمایه اولیه نیاز دارید تا تجهیزات مورد نیاز را خریداری نمایید. شما میتوانید با تعداد 8 هزار جوجه به طور تقریبی در کوتاهترین زمان ممکن در پایان 45 روز 4 میلیون تومان  سود کسب کنید.

نکته: بلدرچین گوشتی را میتوان در اقصی نقاط ایران پرورش داد. البته مناطق مرکزی شرایط اقلیمی مناسبی برای این کار دارند. عراق، ارمنستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس همیشه مشتریان ثابت گوشت بلدرچین هستند که می توانید بدین طریق به سودآوری مطلوبی دست یابید.

پرورش بلدرچين گوشتی - اندیشه سبز

پرورش بلدرچین تخمگذار 

اصولا بلدرچین در پرورش برتری بیشتری به نسبت سایر طیور دارد. چنانچه در قفس اقدام به پرورش بلدرچین کنید به طور مثال به 78 میلیون سرمایه ثابت نیاز دارید که در این میان حدود 192 میلیون مربوط به هزینه های جاری نظیر خوراک، حمل و نقل و …خواهد بود. فروش سالیانه 253 میلیون شده که با کسر هزینه های صرف شده به 48 تومان سود خواهید رسید.

نکته: لازم به ذکر است که یک دوره پرورش بلدرچین 10 ماه طول می‌کشد که شامل دوماه پرورش و 8 ماه تخمگذاری است.
بیشتر بخوانید : برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تکنیک ها و عوامل موثر در افزایش تخم گذاری بلدرچین روی لینک مقابل کلیک کنید : عوامل موثر در افزایش تخم گذاری بلدرچین

پرورش بلدرچین گوشتی یا تخمگذار؟

پاسخ به این سوال رابطه مستقیمی با شیوه بازاریابی و هزینه اولیه شما دارد. بنابراین باید در نظر گرفت که پرورش کدام یک از آنها سرمایه اولیه کمتری دارد و میتوان با بازاریابی مطلوب در اندک زمان ممکن به سودآوری رسید. اما نکته حائز اهمیت این است که بلدرچین های تخم گذار را میتوان به مدت نه ماه از تخم گذاری آنها بهره برد و پس از گذشت این زمان اقدام به گوشتی کردن آنها کرده و به فروش رساند.

سود پرورش بلدرچین گوشتی

سود پرورش بلدرچین گوشتی به عوامل مختلفی بستگی دارد،که در این میان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تعداد بلدرچین های پرورشی
  • قیمت خرید بلدرچین های بالغ
  • قیمت خرید دان و سایر خوراکی ها
  • قیمت فروش بلدرچین های گوشتی

با توجه به این عوامل، سود پرورش بلدرچین گوشتی در ایران به طور متوسط بین 1000 تا 1500 تومان به ازای هر قطعه بلدرچین تخمین زده می شود. به عبارت دیگر، اگر شما 3000 قطعه بلدرچین گوشتی پرورش دهید، سود خالص شما بین 3 تا 4.5 میلیون تومان در ماه خواهد بود.

البته این سود خالص است و هزینه های دیگری مانند اجاره مکان، هزینه های کارگری، و هزینه های جانبی نیز باید در نظر گرفته شود. با این حال، پرورش بلدرچین گوشتی یکی از مشاغل پرسود در ایران محسوب می شود.

نکته: با توجه به این عوامل، می توان گفت که سود پرورش بلدرچین گوشتی در ایران می تواند در بازه ای بین 10 تا 20 درصد باشد. البته این سود در صورتی محقق می شود که پرورش بلدرچین به صورت اصولی و با رعایت نکات بهداشتی انجام شود.

سود پرورش بلدرچین تخمگذار 

سود پرورش بلدرچین تخمگذار در ایران به طور متوسط بین 2000 تا 3000 تومان به ازای هر قطعه بلدرچین تخمگذار تخمین زده می شود. به عبارت دیگر، اگر شما 3000 قطعه بلدرچین تخمگذار پرورش دهید، سود خالص شما بین 6 تا 9 میلیون تومان در ماه خواهد بود.

معایب پرورش بلدرچین 

پرورش بلدرچین در کنار مزایایی که دارد، معایبی را نیز دارا می باشد که قبل از شروع این کار باید به آنها توجه کنید. از جمله معایب پرورش بلدرچین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

حساسیت زیاد بلدرچین ها: بلدرچین ها پرندگان حساسی هستند و در برابر تغییرات دما، رطوبت، و صدا حساسیت نشان می دهند. این حساسیت می تواند باعث کاهش تولید، افزایش تلفات، و حتی مرگ بلدرچین ها شود.

نیاز به سرمایه اولیه: پرورش بلدرچین نیاز به سرمایه اولیه دارد. این سرمایه شامل هزینه های خرید تجهیزات، سالن پرورش، و بلدرچین های بالغ می شود.

نیاز به نیروی انسانی: پرورش بلدرچین نیاز به نیروی انسانی دارد. این نیروی انسانی باید برای تغذیه، آبیاری، جمع آوری تخم، و دفع فضولات بلدرچین ها در اختیار باشد.

مشکلات بازاریابی: بازاریابی تخم و گوشت بلدرچین می تواند دشوار باشد. این امر به دلیل وجود رقبای زیاد و عدم آگاهی مردم از خواص این محصولات است.

بیشتر بخوانید : جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تجهیزات مورد نیاز برای پرورش بلدرچین روی لینک مقابل کلیک کنید :  شرایط و تجهیزات مورد نیاز پرورش بلدرچین
قفس بلدرچین یک طرفه
قفس بلدرچین یک طرفه
» دارای آبخوری اتوماتیک نیپل
» بدنه مقاوم و مستحکم
» دارای سینی جمع آوری تخم بلدرچین
قیمت : 9,700,000 تومان

پرورش بلدرچین گوشتی و تخمگذار چه مزایایی دارد؟

پرورش بلدرچین گوشتی و تخمگذار مزایای زیادی دارد که باعث شده است این کسب و کار به یکی از محبوب ترین مشاغل در زمینه پرورش طیور تبدیل شود. از جمله مزایای پرورش بلدرچین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازگشت سرمایه سریع: بلدرچین های گوشتی در مدت 45 روز آماده کشتار می شوند و بلدرچین های تخمگذار می توانند تا ماه های متوالی تخم بگذارند. این امر باعث می شود که بازگشت سرمایه در پرورش بلدرچین سریع تر از سایر طیور باشد.
  • درآمد بالا: گوشت و تخم بلدرچین محصولاتی با ارزش غذایی بالا هستند و بازار فروش خوبی دارند. بنابراین، پرورش بلدرچین می تواند درآمد بالایی را برای پرورش دهندگان فراهم کند.
  • نیاز به فضای کم: بلدرچین ها نیاز به فضای زیادی برای پرورش ندارند. بنابراین، پرورش بلدرچین می تواند در فضای کوچکی انجام شود.
  • مقاومت در برابر بیماری ها: بلدرچین ها نسبت به سایر طیور مقاومت بیشتری در برابر بیماری ها دارند. این امر باعث می شود که هزینه های پرورش بلدرچین کاهش یابد.
  • صرفه جویی در مصرف آب و غذا: بلدرچین ها نسبت به سایر طیور آب و غذای کمتری مصرف می کنند. این امر باعث می شود که پرورش بلدرچین مقرون به صرفه تر باشد.
  • تولید ضایعات کم: فضولات بلدرچین ها قابل بازیافت هستند و می توان از آنها به عنوان کود استفاده کرد. این امر باعث می شود که پرورش بلدرچین به محیط زیست آسیب کمتری وارد کند.

سخن پایانی

به طور کلی تولید کنندگان و پرورش دهندگان بلدرچين اعتقاد دارند که تخم بلدرچين در بازار مشتریان و طرفداران خاص خود را دارد. به همین خاطر اغلب این افراد از خیر فروش تخم بلدرچين و مزایای تولید آن نمی‌گذرند. تولید بلدرچين گوشتی زمان کمتری از پرورش دهنده میگیرد؛ و انرژی‌ کمتری بر سر این کار می‌گذارد. اما به هر حال درآمد کمتر تولید بلدرچين گوشتی، باعث چشم پوشی پرورش دهندگان و تمایل بیشتر آنها به پرورش بلدرچين تخم گذار می‌شود.

اغلب تولید کنندگان همچنین تلاش میکنند؛ تا دوره تخم گذاری و محصول دهی بلدرچين‌ها را افزایش بدهند. با این حال امکان این کار را تا کنون فراهم نکرده‌اند. بنابراین چنانچه شرایط فراهم باشد؛ امکان دارد تولید کنندگان از بلدرچين تنها برای تخم گذاری استفاده کنند. اما گوشت بلدرچين نیز در بازار خواهان زیادی دارد.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا