مقالات گلخانه

چگونه با هزینه کم گرمایش گلخانه را تامین کنیم؟ | گرمایش ارزان گلخانه

تامین گرمای مورد نیاز گلخانه با هزینه کم

تامین گرمای گلخانه در فصل زمستان و در مناطق سردسیر یکی از مسائل اصلی و مهم گلخانه داران است چرا که شرط اساسی و مهم برای رشد گیاهان و محصولات کشاورزی ، وجود گرمای کافی در گلخانه است. جهت تامین گرمای مورد نیاز محصولات از روش های مختلفی می توان استفاده کرد که برخی از آنها گران قیمت و برخی نیز ارزان هستند و هدف ما در این نوشته از اندیشه سبز یافتن راه حلی ارزان و به صرفه برای گرمایش گلخانه است که در ادامه مفصلا به این موارد پرداخته خواهد شد. 

بخاری آرارات 250 هزار کیلو کالری اتوماتیک (گازی)
بخاری آرارات 250 هزار کیلو کالری اتوماتیک (گازی)
» دارای عملکرد اتوماتیک و صرفه جویی بالا در مصرف سوخت
» بهره گیری از متریال های مرغوب در ساخت بدنه و قطعات
» دارای قابلیت اتصال به ترموستات محیطی و تنظیم میزان حرارت تولیدی

اهمیت گرمایش گلخانه

طبیعتا اهمیت گرمایش گلخانه بر هیچکس پوشیده نیست، بدون وجود گرما امکان رشد محصولات کشاورزی وجود ندارد، در طبیعت در فصل های بهار و تابستان، گرمای لازم جهت رشد محصولات از طریق آفتاب تامین می شود. 

اما در فصل های زمستان و در برخی از مناطق جغرافیایی به دلیل سردی هوا ، خورشید توانایی گرم کردن زمین و محصولات را ندارد و جهت ادامه تولید باید از سیستم های گرمایشی مصنوعی استفاده کرد. به همین دلیل گلخانه های زیادی تاسیس شده اند تا گرما و رطوبت را تحت کنترل خود داشته باشند و محصولات را به بهترین شکل ممکن رشد دهند. 

با راه اندازی گلخانه به راحتی می توان عوامل محیطی مختلف مانند حرارت، رطوبت، آبرسانی و آفات را تحت کنترل قرار داد و محصولات کشاورزی مختلفی را پرورش داد. حتی با پرورش خارج از فصل می توان محصولات کشاورزی تازه ای را به بازار عرضه کرد که تقاضای بالایی هم خواهد داشت. به عنوان مثال با پرورش خیار گلخانه ای در فصل زمستان ، ضمن اینکه نیاز مردم به خیار تازه را برآورده خواهید ساخت، مشتریان نیز جهت خرید خیار تازه صف خواهند ایستاد.

دمای مناسب برای رشد خیار و سایر محصولات کشاورزی معمولا بین 25 الی 28 درجه سانتی گراد است که با سیستم های گرمایشی مختلف و رعایت اصول راه اندازی گلخانه می توان این دما را تامین کرد. برخی از گلخانه داران بدون رعایت هزینه های مصرف سوخت اقدام به گرمایش گلخانه می کنند در حالی که با کاهش هزینه ها و یا استفاده از روش های گرمایشی ارزانتر می توانند سود خود را تا حد قابل توجهی افزایش دهند. در ادامه روش های گرمایش ارزان گلخانه توضیح داده خواهد شد.

⚡ استفاده از پوشش دو جداره

استفاده از پوشش دو جداره - اندیشه سبز

در صورتی که سقف و دیواره های گلخانه را با استفاده از ورق های PVC دو جداره پوشانده باشید تا حد زیادی از خروج سرما جلوگیری خواهید کرد و با صرف کمترین میزان سوخت می توان کل دمای گلخانه را افزایش داد. صفحات PVC علاوه بر اینکه به صورت دو جداره هستند و مانع از تبادل دمای محیط با دمای داخل گلخانه می شود، کاملا ضد ضربه و نشکن هستند و میزان امنیت گلخانه را نیز افزایش خواهند داد. 

استفاده از سلول های خورشیدی

در صورتی که از سلول های خورشیدی جهت تولید برق استفاده کنید، به راحتی می توانید از برق تولید شده جهت گرمایش گلخانه خود بهره ببرید، کافیست که از چند جت هیتر برقی استفاده کنید. جت هیترهای برقی با استفاده از فن و المنت کار می کنند و گرمایی کاملا پاک را وارد محیط گلخانه می کنند. با اینکه راه اندازی سلول های خورشیدی هزینه بر خواهد بود اما شما را از تهیه سوخت در آینده بی نیاز خواهد کرد.

در صورت راه اندازی سلول های خورشیدی ، علاوه بر اینکه در طول روز می توانید گرمای گلخانه را به صورت کاملا رایگان تامین کنید، با نیروی ذخیره شده در باتری ها در شب هنگام نیز قادر به تامین گرمای لازم خواهید بود.

بروز سازی سازه گلخانه

در صورتی که از گلخانه های غیر اصولی با پرت گرمایی بالا استفاده میکنید، طبیعتا گرمای زیادی از درزها به بیرون منتشر خواهد شد و این معضل سبب افزایش هزینه های سوخت خواهد شد. استفاده از نایلون های نازک ، عدم همپوشانی صحیح نایلون ها ، سوراخ بودن دیوار و سقف گلخانه و … همگی سبب افزایش هزینه های سوخت خواهد شد.

⚡ درز گیری پوشش گلخانه

به منظور جلوگیری از خروج گرما از لابلای نایلون ، شیشه و یا ورق های pvc می توانید این درزها را با استفاده از موم ، نوار چسب، چسب حرارتی و… بپوشانید. 

⚡ استفاده از هیترهای ترموستات دار

استفاده از هیترهای ترموستات دار - اندیشه سبز

در صورتیکه مجبور به استفاده از سوخت های فسیلی مانند گاز و گازوئیل جهت گرمایش گلخانه خود هستید، حتما از بخاری های ترموستات دار مانند هیتر گلخانه ای آرارات استفاده کنید. ترموستات سبب خاموش شدن خودکار هیتر در صورت رسیدن به دمای مناسب خواهد شد و مانع از مصرف بیش از حد سوخت خواهد شد. هم چنین در صورت کاهش بیش از حد دما نیز هیتر را به صورت خودکار روشن خواهد کرد.

⚡ ساخت گلخانه در مکان آفتاب گیر

اگر گلخانه در کنار ساختمان های بلند یا انبوهی از درختان ساخته شود، طبیعتا تمامی نور خورشید را دریافت نخواهد کرد. هم چنین اگر در دامنه های آفتابگیر بنا نشود، مقدار کمی نور خورشید دریافت خواهد کرد که برای رشد محصولات اصلا مناسب نخواهد بود. 

سیستم گلخانه ها طوری است که گرمای دریافتی از خورشید را حفظ کرده و مانع از خروج آن می شود و در صورتی که از صفحات دو جداره استفاده شود و تمامی درزها نیز گرفته شود، گرما به خوبی حفظ خواهد شد و تنها با چند ساعت تابیدن نور خورشید ، حرارت مورد نیاز نیز تامین خواهد شد و نیازی به استفاده از هیتر در طول روز نیز نخواهد بود. 

سخن آخر

در این نوشته به روش های مختلف جهت کاهش مصرف سوخت گلخانه و گرمایش ارزان آن پرداختیم، در صورتی که روش خاصی را انجام داده اید و تجربه گرمایش گلخانه با هزینه کم را داشته اید می توانید از طریق قسمت دیدگاه های همین صفحه برای ما بفرستید تا آن را به اشتراک بگذاریم. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا