مقالات عرقیات گیاهی

گرفتن عرق بادرنجبویه با دستگاه عرق گیر | طرز تهیه عرق بادرنجبویه بدون دستگاه

گرفتن عرق بادرنجبویه با دستگاه عرق گیر - اندیشه سبز

بسیاری از مردم  برای درمان بیماری خود از عرقیات گیاهی در کنار داروهای شیمیایی استفاده می کنند. یکی از این عرقیات دارویی، عرق گیاه بادرنجبویه یا بادرشبویه است که خواص پزشکی و دارویی بسیاری دارد. عرق این گیاه از دو روش سنتی و مدرن به دست می آید که در این متن از اندیشه سبز روش های عرق گیری از آن آموزش داده شده است.

دستگاه عرق گیر خانگی 20 لیتری
دستگاه عرق گیر خانگی 20 لیتری
» عرقگیری از گیاه بادرنجبویه با درصد خلوص بسیار بالا
» دارای عایق بندی استاندارد جهت حفظ عطر و طعم عرق تولیدی
» برخورداری از مخزن آلومینیمی ضد زنگ و مقاوم در برابر حرارت
قیمت : 4,500,000 تومان5,000,000 تومان

طرز تهیه عرق بادرنجبویه با دستگاه عرق گیر

بهترین روش برای تهیه انواع عرقیات گیاهی مانند عرق بادرنجبویه استفاده از دستگاه عرق گیر کندانسور دار می باشد. برای تهیه عرق بادرشبویه با این محصول، لازم است تا پس از خرید دستگاه عرق گیر، آن را کاملا بشویید تا آلودگی نداشته باشد.

سپس گیاه بادرنجبویه شسته شده را درون دیگ عرق گیری ریخته و دیگ را تا یک سوم از آب تمیز پر کنید. درب دیگ را محکم نموده و آن را بر روی حرارت قرار دهید. سپس اتصالات کندانسور دستگاه را به آن وصل کنید.

در صورتی که از کندانسور آبی استفاده میکنید، توصیه می گردد علاوه بر اتصال به آب سرد، درون سرد کن چند تکه یخ نیز بیندازید. اگر از کندانسور هوایی استفاده میکنید تنها نیاز است کندانسور را به برق متصل نمایید.

حال ظرف تمیز با دهانه باریک را زیر لوله خروجی عرق گیر قرار دهید تا عرق از آن خارج گردد. دقت داشته باشید شعله زیر عرق گیر کم باشد تا گیاه نسوزد و بوی عرق تغییر نکند.

طرز تهیه عرق بادرنجبویه با دیگ و نیچه

در روش سنتی، عمل عرق گیری یا همان تقطیر با دستگاه عرق گیر سنتی دیگ و نیچه یا نی قازان انجام می شود. در این روش، از یک دیگ و کلاهک مخروطی شکل استفاده می شود که دارای یک محفظه آب سرد است. برای تهیه عرق بادرنجبویه با دستگاه دیگ و نیچه، نیاز است تا گیاه را درون دیگ بریزد. سپس یک سوم دیگ را از آب تمیز پر کنید و نیچه یا کلاهک مخروطی را روی دیگ قرار دهید.

طرز تهیه عرق بادرنجبویه با دیگ و نیچه - اندیشه سبز

دستگاه را بر روی شعله گاز قرار دهید و حرارت را بالا ببرید تا آب بجوش آید. پس از بجوش آمدن آب، حرارت زیر دیگ را در کمترین حالت قرار دهید. در این مرحله درون نیچه و کلاهک مخروطی روی دیگ، آب سرد برزید و چندین یخ نیز درون این آب سرد قرار دهید.

زیر نی شیشه تمیزی بگذارید و منتظر تولید عرق بمانید. بهتر است شیشه دارای دهانه باریکی باشد تا بخار عرق از درون شیشه خارج نشود.

وقتی مخلوط آب و گیاه به جوش می آید بخار به دست آمده به نی پر از آب سرد برخورد می کند و از لوله بیرون می آید و داخل ظرف ریخته می شود.

تهیه عرق بادرنجبویه به روش بدون دستگاه

در این روش، ابتدا گیاه بادرنجبویه را شسته و تمیز می کنند و از هرگونه خار و خاشاک و کثیفی پاک می کنند.

از دو دیگ بزرگ و کوچک استفاده می کنند و گیاهان تمیز شده را به صورت دسته ای در دیگ بزرگ می چینند. سپس یک پایه توری روی گیاهان گذاشته و دیگ کوچک را وسط گیاهان چیده شده در دیگ بزرگ قرار می دهند.

تهیه عرق بادرنجبویه به روش بدون دستگاه - اندیشه سبز

دیگ بزرگ را تا نیمه از آب پر میکنند و آن را روی حرارت قرار میدهند. سپس درب دیگ که دارای دسته می باشد را به صورت برعکس روی دیگ قرار می دهند. در گودی درب دیگ آب سرد و یخ می ریزند که به این صورت نقش کندانسور را بازی می کند.

با کمک حرارت زیر دیگ بزرگ آب به جوش می آید و بخار تولید می کند که این بخار همان عصاره گیاه بادرنجبویه است.

با برخورد بخار به درب دیگ که حاوی آب سرد است، بخار سرد شده و به مایع تبدیل می شود و به داخل دیگ کوچک می ریزد. مایع جمع شده در دیگ کوچک همان عرق بادرنجبویه بوده که بدون دستگاه تولید شده است.

خواص عرق بادرنجبویه

عرق بادرنجبویه دارای خواص درمانی فراوانی است که می توان به این موارد اشاره کرد:

  • خاصیت ضد افسردگی و آرام بخش
  • از بین برنده سردردهای عصبی
  • از بین برنده چربی کبد
  • درمانگر دل پیچه و اسهال
  • کاهش در مفاصل و تپش قلب
  • مفید برای دردهای ریه، معده و میگرن
  • افزایش تمرکز و حافظه
  • بهبود خواب
  • ضدویروس و قارچ
  • تنظیم کننده عملکرد تیروئید پرکار
  • لرزش دست را کم میکند.
  • خونساز است.

جمع بندی

در این مقاله از کارخانه اندیشه سبز، انواع روش های تولید عرق بادرنجبویه با کمک دستگاه و بدون دستگاه آموزش داده شد. در میان روش های گفته شده، استفاده از دستگاه عرق گیر کندانسور دار بهترین روش برای تهیه عرق می باشد. این دستگاه دارای سرد کن بوده و باعث بالا رفتن خلوص و میزان عرق گیری از گیاه می شود.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.