خرید خامه گیر برقی و عشایری | فروش خامه گیر خانگی و صنعتی | قیمت دستگاه خامه گیر دستی و برقی
دستگاه چرخ شیر که با نام دستگاه خامه گیری نیز شناخته می شود، محصولی است برای استخراج چربی از شیر که در دو مدل دستی و برقی توسط کارخانه اندیشه سبز عرضه می گردد.
این محصول با توجه به میزان تولید و محل مورد استفاده در ظرفیت های 60، 80، 140، 400 و تا 5 تنی به بازار عرضه می شود.
انواع خامه گیر از نظر ظرفیت
خامه گیر ها از نظر ظرفیت تولید به 3 نوع خانگی ، کارگاهی و صنعتی تقسیم می شوند.
خامه گیر خانگی و عشایری
این وسیله بسته به میزان شیری که میخواهید از ان خامه بگیرید در ظرفیت های 60 تا 140 لیتری عرضه بازار می شوند. همچنین این محصولات در دو نوع دستی گیربکس دار و برقی تک فاز شهری تولید می گردند.
منظور از ظرفیت 60 لیتری همان استخراج چربی از 60 لیتر شیر در هر ساعت می باشد.
از ویژگی های خامه گیر خانگی می توان به:
- امکان تنظیم غلظت خامه
- استفاده آسان
- شستشوی راحت
- قابلیت استفاده روی میز
- و ابعاد کوچک آن اشاره کرد.
لازم به ذکر است که نوع دستی این محصول به دلیل عدم استفاده از برق بیشترین استفاده را در بین عشایر و روستایان دارد.
خامه گیر کارگاهی
خامه گیر های کارگاهی بیشترین استفاده را در کارگاه های لبنیاتی، دامداری ها و روستا دارد،که دارای ظرفیت های 140، 180 و 250 لیتری می باشند. یکی از ویژگی های این محصولات چربی گیری از شیر به صورت کامل می باشد.
از ویژگی های این دستگاه ها می توان به:
- تولید خامه با حجم بالا
- موتور پرقدرت و با کیفیت
- و نحوه کار راحت و آسان اشاره کرد.
خامه گیر صنعتی
این خامه گیر ها در ظرفیت های 400 تا 5 تنی طراحی و تولید می شوند. خامه گیر های صنعتی در کارخانه های لبنیاتی و یا دامداری ها با تعداد بالای دام مورد استفاده قرار میگیرند.
این خامه گیرها برای محیط های بزرگ و حجم شیر بالا مناسب می باشند.
انواع خامه گیر از نظر کارکرد
خامه گیر ها از نظر نحوه کارکرد به دو دسته برقی و دستی تقسیم می شوند.
خامه گیر برقی
خامه گیرهای برقی دارای یک موتور می باشند که بسته به ظرفیت تولید، قدرت چرخش متفاوتی دارند. انتقال قدرت در این دستگاه ها به کاسه ها، یا به صورت مستقیم و یا به واسطه تسمه فولی انجام می گیرد.
خامه گیر دستی
اما خامه گیر های دستی بدون نیاز به برق، توانایی تولید خامه را دارند. این دستگاه ها به وسیله چرخش اهرمی که به یک گیربکس متصل است، اقدام به چرخاندن کاسه ها و سپس خامه گیری می کنند.
اگر در مناطقی زندگی میکنید که دسترسی به برق ندارید، بهترین دستگاه برای استخراج چربی از شیر، خامه گیر دستی می باشد.
جنس بدنه خامه گیر های برقی و دستی
بدنه خامه گیرها با توجه به ظرفیت و محل مورد استفاده، به 4 دسته زیر تقسیم می شود.
خامه گیر با بدنه اصلی چدنی
این نوع خامه گیرها دارای بدنه و پایه چدنی می باشند که به دلیل ضخامت بالا، مقاومت بیشتری در مقابل ضربه دارند. همچنین بدنه این محصولات به دلیل جلوگیری از زنگ زدگی، با رنگ به صورت کامل پوشش داده می شوند.
قسمت های دیگر این دستگاه ها عمدتا از استیل و یا آلومینیوم ساخته می شوند.
خامه گیر استیل
این نوع خامه گیر ها که بیشترین استفاده را در کارگاه های صنعتی و نیمه صنعتی دارند، تماما از استیل ضد زنگ ساخته می شوند.
همچنین قسمت هایی مانند دارم، کاسه ها، مخزن و … نیز از استیل کاملا بهداشتی و مقاوم تولید می گردد.
خامه گیر آلومینیومی
اگر به دنبال دستگاهی با وزن پایین هستید، خامه گیرهای آلومینیومی بهترین انتخاب میباشند. مخزن و حتی قسمت های داخلی مانند توپی، کاسه ها و … در این محصولات همگی از آلومینیوم ساخته می شوند.
لازم به ذکر است که بدنه این محصول می تواند از استیل و یا چدن باشد.
خامه گیر با بدنه پلاستیک
این نوع خامه گیرها که قسمت مخزن، خروجی های شیر و خامه و بدنه آن از پلاستیک بهداشتی می باشد، عمدتا در ظرفیت های پایین تر مانند 60 لیتری طراحی و تولید می شوند.
قطعات مختلف خامه گیر
خامه گیرها از قسمت های مختلفی مانند: موتور، توپی، کاسه ها، خروجی ها، مخزن و پیچ تنظیم غلظت تشکیل شده اند که در زیر به صورت مختصر هر کدام شرح داده خواهد شد.
موتور خامه گیر لبنیاتی
با توجه به ظرفیت تولیدی خامه گیرها، موتور این دستگاه نیز میتواند متفاوت باشد. موتور قسمت اصلی این محصولات بوده که وظیفه بالا بردن سرعت توپی و کاسه ها را بر عهده دارد. به هر میزان که موتور پر قدرت باشد میزان استخراج چربی از شیر نیز بیشتر می شود.
توپی و کاسه ها
قسمت توپی و کاسه ها که وظیفه جداسازی چربی شیر را بر عهده دارند، که از جنس استیل و یا آلومینیوم ساخته می شوند. این قسمت متشکل از درام، کاسه ها، اورینگ سیلیکونی، درب درام و پیچ برنجی و یا آهنی است.
ناودانی و گلویی
برای جدا سازی خروجی شیر از خامه، دو ناودانی در وسیله تعبیه می شود تا شیر و خامه در ظروف متفاوت ذخیره گردند. جنس این خروجی ها از استیل، آلومینیوم و یا پلاستیک بهداشتی ساخته می شود.
به منظور هدایت شیر از مخزن به داخل توپی و کاسه ها، از گلویی استفاده می شود که این قسمت نیز مانند ناودانی ها از جنس های استیل، آلومینیوم و پلاستیک می باشند.
مخزن و شیر تخلیه
به توجه به ظرفیت خامه گیرها مخزن نیز در ظرفیت های متفاوت تولید می گردد. جنس این قسمت از دستگاه در دو نوع استیل و پلاستیک است.
پیچ تنظیم غلظت
برای تنظیم میزان غلظت خامه خروجی از دستگاه می توان با باز و یا بسته کردن پیچ تنظیم غلظت، خامه سفت و یا شل تولید کرد.
به عنوان مثال در خامه گیر های 140 لیتری برقی برای تنظیم غلظت، کاربر می تواند با چرخاندن پیچی که روی توپی استیل قرار دارد، غلظت خامه را تعیین نماید.
نکات لازم گرفتن خامه از شیر
قبل از خامه گیری به مواردی مانند دمای شیر، میزان چربی شیر، محل قرار گیری دستگاه و تمیز بودن دستگاه باید توجه داشت.
- دمای شیر مورد استفاده برای خامه گیری باید مابین 36 تا 40 درجه باشد تا هم این فرآیند سریعتر انجام گیرد و هم این که چربی از شیر به راحتی جدا گردد.
- اگر می خواهید خامه ای پر چرب و غلیظ داشته باشید، الزامیست که شیر پر چرب تهیه نمایید.
- هنگام استفاده از دستگاه خامه گیر به یاد داشته باشید که محل قرار گیری آن کاملا سفت و محکم باشد. همچنین زمان کارکرد این وسیله ، از ثابت بودن آن اطمینان حاصل نماید.
- به یاد داشته باشید که به هر میزان که ارتعاش و جابه جایی دستگاه هنگام استفاده از خامه گیر بیشتر باشد به همان میزان نیز طول عمر و راندمان آن پایینتر خواهد بود.
- قبل از استفاده از این محصول توجه داشته باشید که قطعاتی که با شیر در ارتباط هستند ، کاملا تمیز باشند تا از فاسد شدن شیر و خامه جلوگیری شود.
مراحل خامه گیری از شیر پر چرب
اگر برای اولین بار از دستگاه های خامه گیری استفاده می کنید، برای تنظیم غلظت خامه ابتدا مقداری شیر پر چرب را به داخل مخزن اضافه کنید و سپس دستگاه را روشن نماید.
بعد از این که خامه تولید شد به غلظت آن توجه کنید، اگر غلظت خامه صحیح بود می توانید به روند خامه گیری ادامه دهید، در غیر این صورت می توانید با باز و یا بسته کردن پیج تنظیم ، غلظت خامه خروجی را تعیین کنید تا به غلظت مورد نظر خود برسید.
شایان ذکر است که روند خامه گیری به این صورت می باشد که بعد از روشن شدن دستگاه ، شیر داخل مخزن به سمت گلویی و کاسه ها هدایت میشود. کاسه های داخل توپی به دلیل سرعت بالای چرخشی که دارند ، باعث جدا شدن چربی از شیر می شوند ( به دلیل نیروی گریز از مرکز ). بعد از جدا شدن چربی، خامه به سمت خروجی خود هدایت میشود تا داخل ظرف مد نظر ذخیره گردد.
قیمت خامه گیر
قیمت در دستگاه های خامه گیر به ویژگی هایی همچون ظرفیت، جنس ( بدنه، مخزن، کاسه ها )، برند و قدرت موتور ، نحوه عملکرد و (اجزای تشکیل دهنده دستگاه) قطعات استفاده شده در ساخت محصول بستگی دارد:
ظرفیت دستگاه
به هر میزان که ظرفیت استخراج خامه بیشتر باشد به همان میزان نیز قیمت دستگاه بیشتر خواهد بود. برای مثال دستگاه خامه گیر برقی 140 لیتری با دستگاه 180 لیتری به دلیل تفاوت در قدرت موتور قیمت های متفاوتی نیز دارند.
جنس بدنه و کاسه ها
همان طور که میدانید آلومینیوم، چدن، استیل و پلاستیک تفاوت قیمت هایی با هم دارند. به همین منظور خامه گیر با بدنه، مخزن ،توپی و … با جنس های متفاوت، می تواند باعث اختلاف قیمت دستگاه در ظرفیت های یکسان شود. به عنوان مثال مخزن پلاستیکی بسیار ارزانتر از مخزن از جنس استیل می باشد.
برقی و یا دستی
برقی و یا دستی بودن دستگاه رابطه مستقیم با درصد استخراج چربی از شیر دارد. خامه گیر های برقی به دلیل استخراج چربی بیشتر از شیر و همچنین استفاده از موتور و قطعات جانبی دیگر، طبیعتا از دستگاه های دستی گرانتر می باشند.
قطعات تشکیل دهنده
تعداد کاسه ها، حجم مخزن، ابعاد توپی و … نیز می تواند باعث تفاوت قیمت در دستگاه های خامه گیری شود. برای مثال خامه گیر با تعداد کاسه 22 عدد حتما ارزانتر از خامه گیر با تعداد کاسه 24 تایی می باشد.
ظرفیت خامه گیر ها
همان طور که پیشتر هم گفته شد بسته به میزان شیر و خامه تولیدی ظرفیت این محصول ها متفاوت می باشد که از 60 لیتری تا 5 تنی ساخته و عرضه بازار می شوند. در زیر میتوانید جدول تقسیم بندی این خامه گیر ها را با توجه به محل استفاده مشاهد نمایید.
ظرفیت خامه گیری از شیر در هر ساعت | محل مورد استفاده |
60 تا 140 لیتری | این دستگاه در روستاها، خانه، کارگاه های لبنیاتی کوچک و دامداری ها مورد استفاده قرار می گیرد. |
140 لیتری دستی | این خامه گیر ها بیشترین استفاده را در مناطق ییلاقی و قشلاقی دارند ( عشایر ). |
180 تا 250 لیتری | عمده مصرف این وسیله در کارگاه های لبنیاتی بزرگ و نیمه صنعتی و دامداری ها می باشد. |
400 لیتری تا 5 تنی | این محصولات به دلیل تولید با حجم بسیار بالا در کارخانه های لبنیاتی و دامداری های بسیار بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند. |
مشاوره پیش از خرید
اگر در انتخاب بهترین مارک خامه گیر و یا هر تجهیزات لبنیاتی دیگر برای کسب و کار خود نیاز به مشاوره رایگان دارید، می توانید با تیم پشتیبانی کارخانه اندیشه سبز در تماس باشید. تا علاوه بر ارائه مشخصات فنی دستگاه مورد نظر، بهترین دستگاه را با توجه به میزان خامه تولیدی مد نظر انتخاب نمایید.
گارانتی و خدمات پس از فروش
تمام خامه گیر های عرضه شده در کارخانه اندیشه سبز دارای یک سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش می باشند.